Overzicht adviesdiensten SNPI

 

Wat is onze werkwijze?

Of u nu één medewerker aandeelhouder wilt maken of alle, SNPI kan u daarbij helpen.

Ons team van specialisten helt bedrijven bij het maken van keuzes en de invulling van een participatieplan. 

SNPI heeft veel specialismen in huis en heeft een flexibele schil van diverse specialisten, zoals juristen, fiscalist, register valuator (waardeerder) en notarissen. Wij bieden verschillende diensten aan.  

Adviesdiensten SNPI
SNPI biedt de volgende adviesdiensten aan:

1. Advies op maat
2. Volledige begeleiding bij het ontwerpen en implementeren van een aandelenplan tegen een vaste prijs (implementatiepakket);
3. Administratie van certificatenregelingen voor MKB-bedrijven
4. Evaluatie van bestaande aandelenregelingen;
5. Workshops
6. Vacatures STAK


Advies op maat

SNPI heeft al heel veel bedrijven op weg geholpen. Heeft u alleen hulp nodig bij het maken van de keuzes of zoekt u een complete begeleiding bij de invoering van het plan. SNPI kan u zeker helpen.

Plan een afspraak met ons in en wij maken voor u een offerte op maat. 

Implementatiepakket

Ons specialisme is bedrijven helpen met het ontwerpen en invoeren van een participatieplan (aandelen of certificaten). Of u nu uw medewerkers wil laten meeprofiteren van de groei, of u wilt de zelfsturing formaliseren of u wilt uw bedrijf aan de medewerkers verkopen. SNPI heeft alle verschillende mogelijkheden al eens voorbij zien komen.

Dit implementatiepakket geeft u een uitgebreide begeleiding bij de invoering. Wij helpen u bij het ontwerpen van een regeling die bij u en uw onderneming past. SNPI heeft heel veel kennis van het opzetten en inrichten van participatieplannen en weet wat goed werkt. Een groot onderdeel van dit pakket is een intensieve communicatie naar het personeel en een inrichting van de inspraak, zoals bij u en uw organisatie past.

Met dit pakket, laat u niets aan het toeval over en kunt u onbeperkt vragen stellen en onbeperkt met SNPI afspreken. Met dit pakket nemen wij u veel werk uit handen en kunt u zich richten op de inhoud. 

Administratie van certificatenregelingen voor MKB-bedrijven

Het zelf bijhouden van een certificatenregister en het coördineren van een handelsdag is best lastig. SNPI kan dit voor u overnemen. SNPI werkt samen met een administratiekantoor voor het goed kunnen registeren van de certificaten. Onderdeel van de administratie is het voor u organiseren van de handelsdag. Dat laatste doet SNPI in overleg met het STAK-bestuur. Het STAK-bestuur is verantwoordelijk voor het administreren van de certificaten en de handelsdag. Het STAK-bestuur mag dit ook uitbesteden aan een derde partij, zoals SNPI. 

SNPI kan deze dienstverlening aanbieden voor een bedrag van              € 1.500,- excl. BTW per jaar. Ondernemingen aangesloten bij SNPI ontvangen 20% korting op deze dienstverlening. Meer weten over deze dienstverlening en de bijbehorende voorwaarden, neem dan contact op met SNPI.

Evaluatie

Eens in de zoveel jaren is een evaluatie van de regeling goed om te doen. Past de regeling nog bij de organisatie. Ook dit doet SNPI. U kunt bij ons terecht voor het laten evalueren van een plan of om u te helpen uw regeling up-to-date te houden. 

Evalueren van plannen en aanpassen aan de organisatie zoals deze nu is en de groep medewerkers die deelnemen is net zo belangrijk als een plan goed ontwerpen. Een regeling moet niet in beton gegoten zijn, maar met uw organisatie meebewegen. Goede plannen moeten zich evolueren in de loop der tijd en zijn niet statisch.

Workshops

SNPI geeft verschillende workshops, waaronder een oriëntatieworkshop voor bedrijven die een participatieplan overwegen. Elk jaar staat er wel één of twee workshops op de kalender ingepland. Heeft u deze net gemist, bel ons dan voor een gratis afspraak bij ons op kantoor. 

In deze Corona periode worden er even geen workshops gehouden. Heeft u ons boek "Iedereen aandeelhouder" besteld, dan komen wij graag bij u langs om u meer te vertellen over medewerkersparticipaties en de toepassingen hiervan.  

Heeft u een MT dat graag meer zou willen weten over participeren, dan kunnen wij deze oriëntatieworkshop ook op locatie verzorgen tegen een vast bedrag van € 275,- excl. BTW en reiskosten.

Workshop STAK-Bestuur
STAK-bestuurder worden is heel bijzonder en een eer om dit te doen. Als STAK-bestuurder vertegenwoordigt u de certificaathouders. Niet iedere STAK-bestuurder weet precies wat zijn rol en verantwoordelijkheden zijn. 

SNPI heeft speciaal voor STAK-bestuurders een workshop ontworpen de rollen en verantwoordelijkheden worden behandeld en aan de hand van uw eigen regeling gegeven. 

Bemiddeling vacatures STAK-bestuurders
SNPI heeft een database van geschikte kandidaten samengesteld voor de functie van STAK-bestuurder. Er zijn kandidaten met een juridische, financiële of HR-achtergrond en allen hebben ervaring op het gebied van medewerkersaandeelhouderschap. 

Pascale Nieuwland-Jansen, directeur van SNPI is zelf ook STAK-bestuurder en weet precies wat deze functie inhoudt. Zij kan u vertellen hoe de bemiddeling werkt en wat de kosten zijn. Pascale Nieuwland is zelf ook beschikbaar voor vacatures.

Boek "Iedereen aandeelhouder"
Weet u het allemaal nog niet zo goed en bent u zich alleen nog maar aan het oriënteren op het onderwerp medewerkersparticipatie, begint u dan gewoon met het boek "Iedereen aandeelhouder". Wij begrijpen heel goed dat een bedrijf delen een hele beslissing is en dat kost tijd. Het boek helpt u met het maken van de basiskeuzes en geeft inzicht in het vormgeven van een participatieplan. 

In deze Corona periode is er een speciale aanbieding. Heeft u ons boek "Iedereen aandeelhouder" besteld, dan komen wij graag bij u langs om u meer te vertellen over medewerkersparticipaties en de toepassingen hiervan.  

Kennismakingsgesprek aanvragen