Overzicht adviesdiensten SNPI

 

Wat is onze werkwijze?

SNPI biedt juridische dienstverlening met aanvullend strategisch bedrijfsadvies, HR en communicatie. Wat bedoelen wij hiermee?

Een participatieplan heeft een juridische basis en het opstellen van spelregels en contracten is een onderdeel van het ontwerpen, maar in onze ogen is er meer nodig dan alleen juridische ondersteuning. 
Bij medewerkersparticipatieplannen is het uitermate belangrijk dat het plan goed wordt geïntegreerd met de doelstellingen, bedrijfsstrategie, governance, organisatiecultuur en de medewerkers. U wilt immers resultaten terugzien in de organisatie van een participatieplan.

SNPI heeft al deze specialismen (jurist en organisatieadviseur) in huis en kan u complete adviespakketten bieden. 

Adviesdiensten SNPI
SNPI biedt de volgende adviesdiensten aan:

1. Basispakket 
2. Volledige begeleiding bij het ontwerpen en implementeren van een aandelenplan tegen een vaste prijs (implementatiepakket);
3. Overeenkomsten en aanvullende dienstverlening;
4. Administratie van certificatenregelingen voor MKB-bedrijven
5. Evaluatie van bestaande aandelenregelingen;
6. Workshops;
7. Speciaal voor STAK-besturen: w
orkshop voor STAK-bestuurders; 
mediation en bemiddeling vacatures STAK-bestuurders.

Basispakket

U heeft een organisatie dat al zelfsturend is en financiële participatie is eenvoudig toe te passen. In dat geval kunt u de participatieregeling met certificaten van aandelen prima zelf invoeren.

U kunt een basispakket afnemen bij SNPI en de regeling vervolgens zelf invoeren. 

Dit basispakket bestaat uit:
- Standaard participatiereglement
- Standaard certificaathoudersovereenkomst
Dit basispakket kunnen wij u aanbieden voor € 4.000,- excl. BTW. 

Dit pakket bestaat uit standaarddocumenten, die niet op maat worden gemaakt. U past de documenten zelf aan en u richt zelf een STAK op met uw eigen notaris. De waardering coördineert u ook zelf.

SNPI helpt u verder niet bij het ontwerpen en de invoering. Wilt u dat graag wel, kies dan ons implementatiepakket of huur de adviseurs van SNPI per uur in. 

Implementatiepakket

Ons specialisme is bedrijven helpen met het ontwerpen en invoeren van een participatieplan (aandelen of certificaten). Of u nu uw medewerkers wil laten meeprofiteren van de groei, of u wilt de zelfsturing formaliseren of u wilt uw bedrijf aan de medewerkers verkopen. SNPI heeft alle verschillende mogelijkheden al eens voorbij zien komen.

SNPI kan daarom een implementatiepakket tegen een vast bedrag van € 7.000,- excl BTW aanbieden. Voor bedrijven groter dan 100 mw geldt een bedrag van € 8.500,- excl BTW. 

Naast het opstellen van alle reglementen en overeenkomsten, kijkt SNPI samen met u naar uw eigen Business Model en hoe de participatie het beste kan worden ingebed in de organisatie en HR.

De helft van onze werkzaamheden is inderdaad juridisch van aard, maar de andere helft is Strategie, Governance, HRM en communicatie. De ervaring heeft ons geleerd dat een plan goed implementeren het halve werk is. Een traject van implementatie en dus ook onze samenwerking duurt al snel 4 tot 6 maanden. Er moeten verschillende fases worden doorlopen, alvorens de eerste inschrijvingen kunnen starten.

Bovengenoemde biedt SNPI aan tegen een vaste prijs, e.e.a. op basis van de bedrijfsgrootte. Door de afspraken in Utrecht op het kantoor van SNPI te laten plaatsvinden, kunnen wij de pakketprijzen voor iedereen laag houden. Wilt u op locatie afspreken, dan is dat geen probleem, maar hanteren wij andere tarieven en voorwaarden. 

De diensten die SNPI niet kan uitvoeren zijn de waardering en het notarieel vastleggen. SNPI kan u hierbij wel helpen en u introduceren bij goede adviseurs en notarissen en de kosten voor deze specialisten zo laag mogelijk houden.   

Dit implementatiepakket geeft u niet alleen een regeling op maat met de bijbehorende overeenkomsten en structuur, alsook de begeleiding bij de eerste inschrijvingen. Dit pakket bevat ook een intensieve communicatie naar het personeel en een inrichting van de governance en inspraak, zoals bij u en uw organisatie past. Met dit pakket, laat u niets aan het toeval over en kunt u onbeperkt vragen stellen en onbeperkt met SNPI afspreken.

Deelvragen en aanvullende diensten 

Heeft u deelvragen en wilt u SNPI inschakelen voor een onderdeel van de regeling, dan is dat ook mogelijk. SNPI hanteert ook vaste prijzen voor deelvragen, zoals het opstellen van een basis participatiereglement, certificaathoudersovereenkomst, een aandeelhoudersovereenkomst, leenovereenkomst, directiestatuut etc.  

Administratie van certificatenregelingen voor MKB-bedrijven

Het zelf bijhouden van een certificatenregister en het coördineren van een handelsdag is best lastig. SNPI kan dit voor u overnemen. SNPI werkt samen met een administratiekantoor voor het goed kunnen registeren van de certificaten. Onderdeel van de administratie is het voor u organiseren van de handelsdag. Dat laatste doet SNPI in overleg met het STAK-bestuur. Het STAK-bestuur is verantwoordelijk voor het administreren van de certificaten en de handelsdag. Het STAK-bestuur mag dit ook uitbesteden aan een derde partij, zoals SNPI. 

SNPI kan deze dienstverlening aanbieden voor een bedrag van              € 1.500,- excl. BTW per jaar. Ondernemingen aangesloten bij SNPI ontvangen 20% korting op deze dienstverlening. Meer weten over deze dienstverlening en de bijbehorende voorwaarden, neem dan contact op met SNPI.

Evaluatie

Eens in de zoveel jaren is een evaluatie van de regeling goed om te doen. Past de regeling nog bij de organisatie. Ook dit doet SNPI. U kunt bij ons terecht voor het laten evalueren van een plan of om u te helpen uw regeling up-to-date te houden. 

Evalueren van plannen en aanpassen aan de organisatie zoals deze nu is en de groep medewerkers die deelnemen is net zo belangrijk als een plan goed ontwerpen. Een regeling moet niet in beton gegoten zijn, maar met uw organisatie meebewegen. Goede plannen moeten zich evolueren in de loop der tijd en zijn niet statisch.

Workshops

SNPI geeft verschillende workshops, waaronder een oriëntatieworkshop voor bedrijven die een participatieplan overwegen. Elk jaar staat er wel één of twee workshops op de kalender ingepland. Heeft u deze net gemist, bel ons dan voor een gratis afspraak bij ons op kantoor. 

In deze Corona periode worden er even geen workshops gehouden. Heeft u ons boek "Iedereen aandeelhouder" besteld, dan komen wij graag bij u langs om u meer te vertellen over medewerkersparticipaties en de toepassingen hiervan.  

Heeft u een MT dat graag meer zou willen weten over participeren, dan kunnen wij deze oriëntatieworkshop ook op locatie verzorgen tegen een vast bedrag van € 275,- excl. BTW en reiskosten.

Workshop STAK-Bestuur
STAK-bestuurder worden is heel bijzonder en een eer om dit te doen. Als STAK-bestuurder vertegenwoordigt u de certificaathouders. Niet iedere STAK-bestuurder weet precies wat zijn rol en verantwoordelijkheden zijn. 

SNPI heeft speciaal voor STAK-bestuurders een workshop ontworpen de rollen en verantwoordelijkheden worden behandeld en aan de hand van uw eigen regeling gegeven. 

Mediation STAK-bestuur
Helaas kan het soms gebeuren dat niet duidelijk is wat de STAK wel en niet mag. Onduidelijkheden in de stukken, kunnen resulteren in verstoorde werkverhoudingen tussen de bestuurder(s) en STAK-bestuurders, helemaal als deze bestuurders ook medewerkers-certificaathouders zijn. Maar ook met een Raad van Commissarissen kan de verstandhouding verstoord raken.
Heeft uw STAK advies nodig of zelfs mediation, neemt u dan contact op met SNPI. Juridisch-adviseur Mr Henk van der Schaft kan u helpen om de rollen, verantwoordelijkheden en procedures weer zuiver te krijgen. 

Bemiddeling vacatures STAK-bestuurders
SNPI heeft een database van geschikte kandidaten samengesteld voor de functie van STAK-bestuurder. Er zijn kandidaten met een juridische, financiële of HR-achtergrond en allen hebben ervaring op het gebied van medewerkersaandeelhouderschap. 

Pascale Nieuwland-Jansen, directeur van SNPI is zelf ook STAK-bestuurder en weet precies wat deze functie inhoudt. Zij kan u vertellen hoe de bemiddeling werkt en wat de kosten zijn. Pascale Nieuwland is zelf ook beschikbaar voor vacatures.

Boek "Iedereen aandeelhouder"
Weet u het allemaal nog niet zo goed en bent u zich alleen nog maar aan het oriënteren op het onderwerp medewerkersparticipatie, begint u dan gewoon met het boek "Iedereen aandeelhouder". Wij begrijpen heel goed dat een bedrijf delen een hele beslissing is en dat kost tijd. Het boek helpt u met het maken van de basiskeuzes en geeft inzicht in het vormgeven van een participatieplan. 

In deze Corona periode is er een speciale aanbieding. Heeft u ons boek "Iedereen aandeelhouder" besteld, dan komen wij graag bij u langs om u meer te vertellen over medewerkersparticipaties en de toepassingen hiervan.  

Kennismakingsgesprek aanvragen