Overzicht adviesdiensten SNPI

Wat is onze werkwijze?

Of u nu één medewerker aandeelhouder wilt maken of alle, SNPI kan u daarbij helpen.

Ons team van specialisten helpt bedrijven bij het maken van keuzes en de invulling van een participatieplan. Onze specialiteit is het uitwerken van een participatieplan voor alle medewerkers, dus zowel de managers als de overige medewerkers. Vaak begint de participatie bij een groep managers of key-spelers. 

SNPI heeft zelf specialisten in huis en daarnaast een flexibele schil van diverse specialisten, zoals een fiscalist, een register valuator (waardeerder), notarissen en juristen. SNPI heeft zich over de jaren in het bijzonder gespecialiseerd in alle vormen van participeren met aandelen of certificaten. Voor het inrichten van een STAK met certificaten van aandelen hebben wij een eigen format ontwikkeld. 

De meeste adviesdiensten bieden wij aan in een pakket met een vaste prijs. U kunt eenvoudig adviespakketten stapelen. Daarnaast werken wij ook veel met abonnementen. Sluit u zich voor een bepaalde tijd aan bij het SNPI-netwerk (platform), dan krijgt u weer meer korting op een pakket. 

U kunt altijd vrijblijvend een online kennismakingsgesprek via teams met ons inplannen. Wij kunnen u dan vertellen hoe wij werken en een offerte voor u maken. Veel van onze dienstverlening doen wij tegen vaste bedragen. 

Een andere mogelijkheid is om u eerst aan te sluiten bij het platform van SNPI. U kunt dan het team van SNPI altijd alle vragen stellen, die u heeft. Ook handig als u nog niet goed weet of een participatieplan iets voor u is of wanneer u de participatie zelf wilt opzetten. Verder kunt u via dit netwerk veel vragen stellen aan bedrijven, die al een regeling hebben.

Adviesdiensten SNPI
SNPI biedt de volgende adviesdiensten aan:

1. Basispakket STAK
2. Implementatiepakket

3. Communicatiepakket
4. Advies op maat
5. Administratiepakket
certificatenregelingen MKB-bedrijven
6. Evaluatie van bestaande aandelenregelingen
7. Workshops
8. Vacatures STAK-Bestuur 


Basispakket STAK

Een basispakket van SNPI bestaat uit het opstellen van een participatiereglement en een certificaathoudersovereenkomst. Dit zijn de kerndocumenten van een participatieplan op basis van certificaten van aandelen. 

U krijgt aanvullend een stappenplan en als nodig brengen wij u in contact met een waardeerder en een notaris voor het oprichten van een STAK en het overdragen en certificeren van de aandelen.

Implementatiepakket

Veel bedrijven weten niet altijd welke vorm van participeren goed bij hen past (aandelen, certificaten, winstdeling, SAR of een combinatie) en hebben hulp nodig bij de oriëntatie en ontwerp van een regeling. In dat geval kunt u kiezen voor een implementatiepakket. 

In dit pakket zit een oriëntatietraject, een ontwerptraject en een complete begeleiding bij de invoering, met een projectplanning. SNPI zoekt voor u de externe experts en zorgt dat alles voor u wordt geregeld.   

Een implementatiepakket kunt u ook combineren met het basispakket en een communicatiepakket. Net wat u wilt. Kiest u voor een combinatie van de drie pakketten, dan geven wij u een mooie extra korting.

Communicatiepakket

SNPI weet als geen ander hoe belangrijk een goede communicatie van een regeling is voor het succes van een regeling. Vooral bij brede regelingen moet u niets aan het toeval overlaten. Een goede communicatie bij de start van de regeling resulteert in een hogere deelname.

Onderzoeken laten verder zien dat medewerkers besluiten op basis van de eerste aanbieding. Wordt die eerste aanbieding slecht voorbereid en niet goed gecommuniceerd, dan kan dat betekenen dat medewerkers nooit meer instappen. Wanneer medewerkers eenmaal meedoen en mede-eigenaar worden, zie je dat zij hun belang vaak vergroten en aandeelhouder blijven. 

Een communicatiepakket bestaat uit het opstellen van een personeelsbrochure en het geven van een uitgebreide informatiebijeenkomst samen met de ondernemer. Aanvullend kunnen de medewerkers alle vragen stellen aan SNPI, ook na afloop van de bijeenkomst. 

Sluit u zich ook aan bij het SNPI-platform, dan mogen de medewerkers ook na de invoering vragen blijven stellen aan SNPI over de regeling. 

Een communicatiepakket kunt u ook combineren met het basispakket en een implementatiepakket. Net wat u wilt. Kiest u voor een combinatie van de drie pakketten, dan geven wij u een mooie extra korting. 

Advies op maat

SNPI heeft al heel veel bedrijven op weg geholpen. Verreweg de meeste bedrijven kiezen voor aandelen of certificaten van aandelen en daarmee voor echt eigenaarschap. Naast echt eigenaarschap zijn er ook allerlei vormen van winstdeling mogelijk. 

Heeft u hulp nodig bij het maken van de keuzes of een onderdeel van het traject van invoering, kiest u dan voor advies op maat. Wij maken voor u een plan op maat en kijken wie nodig zijn voor het uitvoeren van het plan. Dat kan SNPI zelf zijn, maar ook specialisten uit onze flexibele schil. 

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, plan een afspraak met ons in en wij maken daarna voor u een offerte op maat. 

Heb je vragen?  Plan een (online) afspraak in

Administratiepakket van certificatenregelingen MKB-bedrijven

Het zelf bijhouden van een certificatenregister en het coördineren van een handelsdag is soms best lastig. Een ICT-oplossing is prachtig, maar als u nog weinig participanten heeft meestal te duur. SNPI kan dit voor u overnemen.

SNPI werkt samen met een administratiekantoor voor het goed kunnen registeren van de certificaten. Onderdeel van de administratie is het voor u organiseren van de handelsdag. Dat laatste doet SNPI in overleg met het STAK-bestuur. Het STAK-bestuur is verantwoordelijk voor het administreren van de certificaten en de handelsdag. Het STAK-bestuur mag dit ook uitbesteden aan een derde partij, zoals SNPI. 

Ondernemingen aangesloten bij SNPI ontvangen 20% korting op deze dienstverlening. Meer weten over deze dienstverlening en de bijbehorende voorwaarden, neem dan contact op met SNPI.

Doet u de administratie zelf en zoekt u hulp voor de inrichting van het register of wilt u een medewerker laten trainen, zodat hij/zij het register en de handelsdag zelf kan verzorgen. SNPI verzorgt deze dienstverlening ook en biedt dit aan tegen vaste prijzen. 

Evaluatie

Eens in de zoveel jaren is het goed om een regeling te evalueren. Past de regeling nog bij de organisatie? Ook dit doet SNPI. U kunt bij ons terecht voor het laten evalueren van een plan of om u te helpen uw regeling up-to-date te houden. 

Evalueren van plannen en aanpassen aan de organisatie zoals deze nu is en de groep medewerkers die deelnemen is net zo belangrijk als een plan goed ontwerpen. Een regeling moet niet in beton gegoten zijn, maar met uw organisatie meebewegen. Goede plannen evolueren in de loop der tijd en zijn niet statisch.

Workshops

SNPI geeft verschillende workshops, waaronder een oriëntatieworkshop voor bedrijven die een participatieplan overwegen. Elk jaar staan er wel één of twee workshops op de kalender ingepland. Heeft u deze net gemist, bel ons dan voor een gratis afspraak bij ons op kantoor. 

Heeft u een MT dat graag meer zou willen weten over participeren, dan kunnen wij deze basis informatiebijeenkomst ook op locatie verzorgen tegen een vast bedrag.

Een uitgebreide workshop met alle basiskeuzes, mogelijkheden en stappenplannen kunnen wij verzorgen voor een bedrag van € 1.500,- excl. BTW en reiskosten. Einde van deze workshop heeft u een plan klaarliggen voor het inrichten van een participatie. U ontvangt ook het Boek "Iedereen aandeelhouder" cadeau. Deze workshop duurt 3 uur.

Workshop STAK-Bestuur
STAK-bestuurder worden is heel bijzonder en een eer om te doen. Als STAK-bestuurder vertegenwoordigt u de certificaathouders. Niet iedere STAK-bestuurder weet precies wat zijn rol en verantwoordelijkheden zijn. 
SNPI heeft speciaal voor STAK-bestuurders een workshop ontworpen, die de rollen en verantwoordelijkheden behandelt en aan de hand van uw eigen regeling. 

Bemiddeling vacatures STAK-bestuurders
SNPI heeft een database van geschikte kandidaten samengesteld voor de functie van STAK-bestuurder. Er zijn kandidaten met een juridische, financiële of HR-achtergrond en allen hebben ervaring op het gebied van medewerkersaandeelhouderschap. 

Boek "Iedereen aandeelhouder"
Weet u het allemaal nog niet zo goed en bent u zich alleen nog maar aan het oriënteren op het onderwerp medewerkersparticipatie, begin dan gewoon met het boek "Iedereen aandeelhouder".Bestel het boek

Kennismakingsgesprek aanvragen