Overzicht adviesdiensten SNPI

Wat is onze werkwijze?

Of u nu één medewerker aandeelhouder wilt maken of alle, SNPI kan u daarbij helpen.

Ons team van specialisten helpt bedrijven bij het maken van keuzes en de invulling van een participatieplan. Onze specialiteit is het uitwerken van een participatieplan voor alle medewerkers, dus zowel de managers als de overige medewerkers. Vaak begint de participatie bij een groep managers of key-spelers. SNPI heeft zich over de jaren in het bijzonder gespecialiseerd in alle vormen van participeren met aandelen of certificaten. Voor het inrichten van een STAK met certificaten van aandelen hebben wij een eigen format ontwikkeld. 

SNPI heeft zelf specialisten in huis en daarnaast een flexibele schil van diverse specialisten, zoals een fiscalist, een register valuator (waardeerder), notarissen en juristen. 

U kunt altijd vrijblijvend een online kennismakingsgesprek via teams met ons inplannen. Wij kunnen u dan vertellen hoe wij werken en u de brochures toesturen van al onze dienstverlening. Veel van onze dienstverlening doen wij tegen vaste bedragen. 

Adviesdiensten SNPI
SNPI biedt de volgende adviesdiensten aan:

1. Platform SNPI
2. Basispakket STAK Certificaten
3. Communicatiepakket
4. Administratiepakket certificatenregelingen MKB-bedrijven
5. Evaluatie van bestaande aandelenregelingen

Platform SNPI (Community en vraagbaak)

Door aan te sluiten bij het platform (community) van SNPI heeft u toegang tot alle actuele informatie omtrent aandeelhouderschap van medewerkers en kunt u gebruik maken van alle diensten en activiteiten die wij aanbieden.

Bent u aangesloten bij onze community en voert u een regeling in, dan kunt u SNPI vragen stellen over financiële medewerkersparticipatie. Deze vraagbaak is handig bij de invoering van een plan, maar ook als u al een plan heeft en u loopt ergens tegenaan of u wilt graag uw regeling up-to-date houden en zo eventuele problemen te voorkomen. Maar ook uw medewerkers kunnen gebruik maken van de expertise van SNPI.

Niet alleen tijdens de invoering, maar zolang uw organisatie aangesloten is, kunnen u en uw medewerkers gebruik maken van de vraagbaak. Alle vragen die wij meteen voor u kunnen beantwoorden zijn geheel gratis. Vragen die wij voor u uit moeten zoeken, doen wij tegen een sterk gereduceerd platform-tarief. 

SNPI organiseert conferenties, kennissessies en het SNPI-Diner, waar u gratis aan kunt deelnemen. Ondernemingen aangesloten bij SNPI kunnen met twee medewerkers jaarlijks gratis deelnemen aan de Dag van de financiële medewerkersparticipatie en het SNPI-Diner. U ontvangt van ons studies, artikelen en af en toe een boek om uw kennis op peil te houden. 

Wilt u zich aansluiten of wilt u alle voordelen bekijken, klik dan hier

Basispakket STAK Certificaten

Een basispakket van SNPI bestaat uit het opstellen van een participatiereglement en een certificaathoudersovereenkomst. Dit zijn de kerndocumenten (basisstukken) van een participatieplan op basis van certificaten van aandelen. Wij maken deze overeenkomsten voor u geheel op maat aan de hand van een uitgebreide vragenlijst. Naast deze overeenkomsten, ontvangt u een brochure voor de STAK voor het opzetten van de handelsronde en uitvoeren van de taken.

Met deze stukken kunt u vervolgens zelf bij de notaris een STAK oprichten. En gaat u verder de regeling zelf opstarten in uw organisatie.

Als nodig brengen wij u in contact met een waardeerder en een notaris voor het oprichten van een STAK en het overdragen en certificeren van de aandelen.

Wilt u graag SNPI vragen kunnen blijven stellen over het invoeren en onderhouden van de regeling, dan adviseren wij u het basispakket af te nemen in combinatie met een lidmaatschap van het SNPI-Platform. 

Communicatiepakket

SNPI weet als geen ander hoe belangrijk een goede communicatie van een regeling is voor het succes van een regeling. Vooral bij brede regelingen moet u niets aan het toeval overlaten. Een goede communicatie bij de start van de regeling resulteert in een hogere deelname.

Onderzoeken laten verder zien dat medewerkers besluiten op basis van de eerste aanbieding. Wordt die eerste aanbieding slecht voorbereid en niet goed gecommuniceerd, dan kan dat betekenen dat medewerkers nooit meer instappen. Wanneer medewerkers eenmaal meedoen en mede-eigenaar worden, zie je dat zij hun belang vaak vergroten en aandeelhouder blijven. 

Dit communicatiepakket bestaat uit een informatiebrochure, overleg met de OR (bij meer dan 50 mw), informatiebijeenkomst op locatie, format en begeleiding bij het opstellen van een vereenvoudigde prospectus en medewerkers kunnen gebruik maken van de vraagbaak van SNPI.

Heb je vragen?  Plan een (online) afspraak in

Administratiepakket van certificatenregelingen MKB-bedrijven

Het zelf bijhouden van een certificatenregister en het coördineren van een handelsdag is soms best lastig. Een ICT-oplossing is prachtig, maar als u nog weinig participanten heeft meestal te duur en een ICT-systeem helpt u niet met alle vragen die er zijn bij een handelsdag. SNPI kan dit voor u overnemen.

Evaluatie

Eens in de zoveel jaren is het goed om een regeling te evalueren. Past de regeling nog bij de organisatie? Ook dit doet SNPI. U kunt bij ons terecht voor het laten evalueren van een plan of om u te helpen uw regeling up-to-date te houden. 

Boek "Iedereen aandeelhouder"
Weet u het allemaal nog niet zo goed en bent u zich alleen nog maar aan het oriënteren op het onderwerp medewerkersparticipatie, begin dan gewoon met het boek "Iedereen aandeelhouder".Bestel het boek

Kennismakingsgesprek aanvragen