Aandelen in het bedrijf?

Wilt u al uw personeel, een groep medewerkers, managers of andere key-spelers aandeelhouder maken in uw bedrijf? 

1. U wilt uw medewerkers financieel belonen (binden en boeien);

2. U wilt uw bedrijf in de toekomst overdragen aan één of meer managers en personeelsleden;

Video waarin Dr. Ben-Ner vertelt wat medewerkersparticipatie is. Bron:https://cleo.rutgers.edu/articles/interview-with-avner-ben-ner/ 

3. U heeft een business model en ondernemingscultuur waar financiële medewerkersparticipatie goed bij past.

 

 

Allemaal goede redenen om u te verdiepen in het onderwerp: "aandelen in het bedrijf".

Financiële participatie, medewerkers-aandeelhouderschap, werknemersparticipatie, personeelsaandelen, reward plans, aandelen gerelateerd belonen, certificatenregeling, optieregeling, winstdeling en bonus zijn allemaal termen die bij financiële participatie horen.

Nederlandse bedrijven passen meestal een medewerkersparticipatie met aandelen toe om medewerkers te binden en te boeien, de medewerkers mee te laten delen in de groei en winst van de onderneming, medewerkers te belonen, de aandelen over te dragen (MBO/MEBO), ondernemerschap te bevorderen of omdat het goed past bij de cultuur die de organisatie heeft (zelfsturing, cyaan werken of platte bedrijfsstructuur). 

Financiële participatie is bij uitstek geschikt om uw medewerkers te belonen. Alle vormen van participeren zijn hiervoor mogelijk. Wilt u weten welke vorm het beste bij uw doelstellingen en personeel past, SNPI helpt u hier graag bij. Wij kijken samen met u naar de beste fit voor uw organisatie. Vanuit 25 jaar ervaring en toegang tot onderzoeken weet ons team welke combinaties goed werken en hoe de beste resultaten worden behaald. 

De meeste bedrijven starten met managementparticipatie en één of meerdere managers/key medewerkers die worden gevraagd om mede-aandeelhouder te worden van de onderneming. Wilt u ook uw bedrijf overdragen aan een paar medewerkers, kijkt u dan bij managementparticipaties.

Niet alle DGA's zien het meteen zitten om alle medewerkers mede-eigenaar (bedrijfsbreed) te maken in het bedrijf. Toch zien we in Nederland ook steeds vaker brede participatie voorkomen bij bedrijven. Meestal past deze brede participatie bij de bedrijf, de cultuur, de organisatiestructuur en uiteraard de zittende aandeelhouders. 

Wel weten wij uit 40 jaar onderzoek dat brede participaties de meeste effecten hebben op het personeel en de prestaties van het bedrijf. SNPI heeft kennis van alle vormen van participaties met medewerkers en heeft zich de afgelopen 25 jaar verder verdiept in de successen van brede participaties en is de enige adviesorganisatie in Nederland met deze specialistische kennis. 

Er zijn vier goede algemene redenen om u toch ook te verdiepen in bedrijfsbrede aandeelhouderschap en winstdeling van werknemers en we lenen bij Professor Joseph Blasi uit de Verenigde Staten :
 
Ten eerste bieden werknemersparticipatie en winstdeling prikkels voor meer inspanningen, samenwerking, informatie-uitwisseling en innovatie die de prestaties op de werkplek en de productiviteit van bedrijven kunnen verbeteren.
Ten tweede kunnen werknemersaandeelhouderschap en winstdeling banen besparen door de overlevingskansen van bedrijven en de stabiliteit van de werkgelegenheid te vergroten (meer vaste banen), met grotere economische voordelen als gevolg van de dalende werkloosheid.
Ten derde kunnen werknemersparticipatie en winstdeling zorgen voor een meer harmonieuze werkomgeving met grotere bedrijfstransparantie en grotere betrokkenheid van medewerkers bij hun werk door toegang tot informatie en deelname aan beslissingen op het werk (vergroten formele zeggenschap werknemers).
Ten vierde kunnen werknemersaandeelhouderschap en winstdeling de lonen en rijkdom van werknemers verhogen en de algehele verdeling van inkomen en welvaart (groei en winsten delen) verdelen, een essentieel ingrediënt voor een succesvolle democratie.
Het onderzoek waar deze punten uit voortkomen is hier te vinden.

Wat kan SNPI voor u betekenen?

Wij kunnen u informeren en adviseren over alle bovengenoemde vormen. Of u nu één key-medewerker aandeelhouder wilt maken of u wilt iedereen belonen met financiële participatie. SNPI is het expertisecentrum voor alle vormen van medewerkersparticipatie.

Onze specialiteit is aandelen en certificaten van aandelen. Verder zijn wij in Nederland het enige expertisecentrum, dat ook gespecialiseerd is in bedrijfsbrede aandeelhouderschap als business model. Meer weten over onze adviespraktijk? Klik hier.

Wilt u met ons kennismaken? Vraagt u dan een gratis kennismakingsgesprek aan bij ons op kantoor.

Wilt u liever dat wij naar u toe komen? Dat kan ook. Voor € 150,- excl. BTW komen wij naar u toe en kunt u alle mogelijkheden en ideeën met ons sparren en heeft u einde van het gesprek een overzicht van mogelijkheden, een kort stappenplan en een idee van de kosten.