Aandelen in het bedrijf?

Er zijn heel veel goede redenen om u te verdiepen in financiële medewerkersparticipatie in de vorm van aandelen of certificaten van aandelen.

1. U wilt uw medewerkers financieel belonen (binden en boeien);

2. U wilt uw bedrijf in de toekomst overdragen aan één of meer managers en personeelsleden (MBO of MEBO);

3. U heeft een business model en ondernemingscultuur waar financiële medewerkersparticipatie goed bij past.

Wilt u al uw medewerkers, een groep medewerkers, managers of andere key-spelers aandeelhouder maken in uw bedrijf? Alles is mogelijk!

Nederlandse bedrijven passen meestal een medewerkersparticipatie met aandelen toe om medewerkers te binden en te boeien, de medewerkers mee te laten delen in de groei en winst van de onderneming, medewerkers te belonen, de aandelen over te dragen (MBO/MEBO), ondernemerschap te bevorderen of omdat het goed past bij de cultuur die de organisatie heeft (zelfsturing, cyaan werken of platte bedrijfsstructuur). 

Financiële participatie is bij uitstek geschikt om uw medewerkers te belonen. Alle vormen van participeren zijn hiervoor mogelijk. Wilt u weten welke vorm het beste bij uw doelstellingen en personeel past, SNPI helpt u hier graag bij. Wij kijken samen met u naar de beste fit voor uw organisatie. Vanuit 26 jaar ervaring en toegang tot onderzoeken weet ons team welke combinaties goed werken en hoe de beste resultaten worden behaald.

De meeste bedrijven starten met managementparticipatie en één of meerdere managers/key medewerkers die worden gevraagd om mede-aandeelhouder te worden van de onderneming. Wilt u ook uw bedrijf overdragen aan een paar medewerkers, kijkt u dan bij managementparticipaties.

Niet alle DGA's zien het meteen zitten om alle medewerkers mede-eigenaar (bedrijfsbreed) te maken in het bedrijf. Toch zien we in Nederland ook steeds vaker brede participatie voorkomen bij bedrijven. Meestal past deze brede participatie bij de bedrijf, de cultuur, de organisatiestructuur en uiteraard de zittende aandeelhouders. 

 

Wat weten wij onderzoeken?
Wij weten uit 40 jaar onderzoek dat brede participaties de meeste effecten hebben op het personeel en de prestaties van het bedrijf. Breed betekent dat een groot deel van uw medewerkers de mogelijkheid krijgt om deel te nemen, bijvoorbeeld iedereen met een vast contract. Breed betekent niet dat iedereen in de AVA aanschuift. Collectieve structuren, waar bij een groot deel van de mensen naar rato deelneemt via een STAK, hebben ook bewezen positieve invloeden te hebben.

Wilt u onderzoeken bekijken over financiële participatie van medewerkers, kijk dan in onze kennisbank.

Ga naar de kennisbank van SNPI

Wat kan SNPI voor u betekenen?

SNPI heeft kennis van alle vormen van participaties met medewerkers en helpt u graag bij het ontwerpen en invoeren van een participatieplan op maat. 

SNPI heeft zich de afgelopen 26 jaar verder verdiept in de successen van brede participaties en is de enige adviesorganisatie in Nederland met deze specialistische kennis. Brede regelingen hebben een aantal specifieke kenmerken en aandachtspunten t.o.v. een managementparticipaties. 

Wij kunnen u informeren en adviseren over alle bovengenoemde vormen. Of u nu één key-medewerker aandeelhouder wilt maken of u wilt iedereen belonen met financiële participatie. SNPI is het expertisecentrum voor alle vormen van medewerkersparticipatie.

Onze specialiteit is aandelen en certificaten van aandelen. Verder zijn wij in Nederland het enige expertisecentrum, dat ook gespecialiseerd is in bedrijfsbrede aandeelhouderschap als business model. Meer weten over onze adviespraktijk? Klik hier.

Wilt u met ons kennismaken?

Vraagt u dan een gratis kennismakingsgesprek aan bij ons op kantoor. Het kantoor van SNPI is corona-proof voor maximaal 2 gasten. U bent altijd welkom voor een kopje koffie. Er kan ook online worden vergaderd via teams. 

Wilt u liever dat wij naar u toe komen? Dat kan ook. Voor € 150,- excl. BTW komen wij naar u toe en kunt u alle mogelijkheden en ideeën met ons sparren en heeft u einde van het gesprek een overzicht van mogelijkheden, een kort stappenplan en een idee van de kosten.

Heeft in de corona crisis ons boek "Iedereen aandeelhouder" besteld, dan komen wij in de zomer 2020 gratis naar u toe. U kunt een gesprek aanvragen door uw bevestigingsmail van managementboek naar ons te mailen op mail@snpi.nl met uw contactgegevens en wij nemen contact met u op om een afspraak in te plannen. Uiteraard worden alle corona-regels door onze medewerkers in acht genomen als zij bij u langs komen. 

lees meer