Onze aanpak

Onze specialisatie is bedrijven begeleiden bij het ontwerpen en invoeren van een financiële participatie. Jaarlijks assisteert SNPI tientallen bedrijven bij het invoeren van een participatieregeling. SNPI is opgericht in 1994.

Wilt u financiële participatie invoeren als beloningsbeleid of wilt u één key-manager of mogelijke opvolger aandeelhouder maken (managementparticipaties) of u wilt alle medewerkers laten participeren. SNPI heeft al ruim 25 jaar ervaring met het laten participeren van medewerkers. 

SNPI werkt veel met vaste adviespakketten tegen vaste prijzen. Wilt u alleen een overeenkomst laten maken, zoals een participatiereglement, een certificaathoudersovereenkomst, een aandeelhoudersovereenkomst, een directiestatuut, een leenovereenkomst etc. Ook voor deze overeenkomsten kunt u bij SNPI terecht. 

Het adviseren van bedrijven bij het invoeren van een regeling is in de loop der tijd een van de belangrijkste activiteiten van SNPI geworden. SNPI is nog steeds een non-profit stichting en kenniscentrum. SNPI promoot aandeelhouderschap en verzamelt allerhande informatie over aandeelhouderschap, zoals onderzoeken en artikelen. Wij zijn een netwerkorganisatie en hebben een grote achterban van bedrijven met een brede regeling, van wie een aantal op de website staan. Maar we hebben ook een groot netwerk van experts, academici, specialisten en zusterorganisaties met wie we kennis delen. 

Hoe ziet een implementatietraject voor een brede regeling er ongeveer uit?

afbeelding jaarlijks 

Wat doet SNPI niet zelf: 

  1. De waardering. Een waardering wordt door een financieel adviseur (Business Valuator) uitgevoerd, bij voorkeur aangesloten bij de NIRV.
  2. Het notarieel vastleggen van de regeling. Dit moet door een notaris worden gedaan en SNPI is geen notariskantoor. 
  3. Fiscale toetsing regeling.

 

Kennismakingsgesprek inplannen