Onze aanpak

Wat doet SNPI

Onze specialisatie is bedrijven begeleiden bij het ontwerpen en invoeren van een aandelen- of certificatenregeling voor de medewerkers. Jaarlijks assisteert SNPI tientallen bedrijven bij het invoeren van een brede regeling. Het bedrijfsbreed toepassen van de regeling is onze specialisatie. 

De ervaring leert dat een bedrijfsbrede participatie invoeren meer is dan een contract opstellen. De onderneming gaat een proces door en hierin kijken wij hoe een regeling kan worden ingebed in een organisatie. Wat past goed bij de organisatie. Vaak zien we dat gedurende het proces van invoering ook HR en beleidszaken anders worden ingericht. Verreweg de meeste bedrijven kiezen voor deze route. Kiest u voor een totaalpakket, dan gaan wij met u een samenwerking aan, die 10 tot 12 maanden zal duren. Aan het einde van de rit heeft u een regeling die past bij uw organisatie en u heeft bij de implementatie niets aan het toeval over gelaten.

Losse onderdelen of managementparticipaties
Wilt u alleen een overeenkomst laten maken, zoals een participatiereglement, een certificaathoudersovereenkomst, een aandeelhoudersovereenkomst, een directiestatuut, een leenovereenkomst etc. Ook voor deze overeenkomsten kunt u bij SNPI terecht. Voor de meeste werkzaamheden hanteert SNPI vaste prijzen. 

Of wilt u een managementparticipatie invoeren in het kader van een toekomstige bedrijfsoverdracht. Een managementparticipatie heeft veelal een andere route. Zoekt u meer informatie over managementparticipaties Klikt u dan hier.

Hoe ziet een implementatietraject er ongeveer uit?

afbeelding jaarlijks 

Twee zaken doet SNPI niet zelf: 

  1. De waardering. Een waardering wordt door een financieel adviseur (Business Valuator) uitgevoerd, bij voorkeur aangesloten bij de NIRV.
  2. Het notarieel vastleggen van de regeling. Dit moet door een notaris worden gedaan en SNPI is geen notaris. 
  3. Fiscale toetsing regeling.