Activiteiten SNPI

SNPI is het expertisecentrum voor financiële medewerkersparticipatie in Nederland. SNPI heeft kennis van alle vormen van financiële participatie waarbij werknemers kunnen participeren.

Het doel van SNPI is zoveel mogelijk bedrijven helpen met financiële participatie en bedrijven helpen de plannen up-to-date houden. Maar ook promotie en impact maken door meer bedrijven medewerkersparticipatie te laten toepassen. 

Dit doet SNPI nu met drie activiteiten:
1.Platform van ondernemingen met financiële participatie
(inclusief belangenbehartiging, promotie en lobby)
2. Advisering aan bedrijven

3. Kenniscentrum

Platform van ondernemingen met financiële participatie

SNPI heeft een community van bedrijven met financiële participatie. Voor deze groep bedrijven worden er verschillende bijeenkomsten georganiseerd, waaronder de Dag van de Medewerkersparticipatie en het SNPI-Diner. De ondernemingen delen kennis om zo de eigen regeling up-to-date te houden. 

Ook voor bedrijven die zich aan het oriënteren zijn is het interessant om hierbij aan te sluiten. Lees meer

SNPI promoot op allerlei manieren medewerkersparticipatie. SNPI praat met Belastingdienst, sociale partners en allerlei anderen organisaties om Medewerkersparticipatie te promoten en op de kaart te zetten. SNPI gelooft sterk in de toegevoegde waarde van medewerkersparticipatie.

Ga naar de lobby van SNPI...

Advisering van bedrijven

Onze specialisatie is bedrijven begeleiden bij het ontwerpen en invoeren van een financiële participatie in de vorm van aandelen of een STAK met certificaten van aandelen. Jaarlijks assisteert SNPI tientallen bedrijven bij het invoeren van een participatieregeling. SNPI heeft zich vooral toegelegd op de bedrijfsbredere regelingen, dat wil zeggen regelingen waarbij de meerderheid van de medewerkers mogen participeren. 

Wilt u financiële participatie invoeren als beloningsbeleid of wilt u beginnen met één key-manager of mogelijke opvolger aandeelhouder maken (managementparticipaties) en daarna alle of een grote groep medewerkers laten participeren. 

SNPI (opgericht in 1994) heeft veel ervaring op dit gebied en helpt u graag bij het maken van keuzes en het invoeren van een participatieplan. Voor alle advieswerkzaamheden wordt een fee per uur gevraagd of bieden wij pakketten aan tegen een vaste prijs. 

Dat we non-profit zijn betekent niet dat we concessies doen aan de kwaliteit van de dienstverlening. Het team en de flexibele schil bestaat uit zeer ervaren professionals. Meer weten over over SNPI of wil je kennismaken met ons team? Plan dan een afspraak in!

Kennismakingsgesprek inplannen

Hoe ziet een implementatietraject voor een brede regeling er ongeveer uit?

afbeelding jaarlijks