Partners

SNPI heeft in het platform drie soorten deelnemers, de bedrijven met een plan, academici en partners. Deze partners bieden commerciële diensten aan bedrijven. Hun rol in het SNPI-platform is sponsor en zij kunnen niet altijd deelnemen aan bepaalde besloten platformbijeenkomsten, m.u.v. het SNPI-diner. Via SNPI kunt u in contact komen met onze partners.

Waarderen

Bij waarderen bij een beursgenoteerd bedrijf wordt de prijs van de aandelen bepaald op de beurs. Bij een niet-beursgenoteerde onderneming is het belangrijk om zorgvuldig de waarde te bepalen. Een waardering dient bij voorkeur uitgevoerd te worden door een geregistreerde waarderingsdeskundige die over voldoende kennis en ervaring beschikt. In het register van het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV) zijn ongeveer 200 deskundigen ingeschreven.

FBM

FBM helpt ondernemingen met de waardebepaling. Daarnaast analyseert, adviseert, begeleidt en arrangeert FBM o.a. management buy-outs/buy-in en verkoop en aankoop van ondernemingen.
www.fbm.nl

Alfa

Alfa Fusies en Overnames is een onderdeel van Alfa. Alfa Fusies en Overnames is gespecialiseerd in aan- en verkoopbegeleiding en het bepalen van de waarde van ondernemingen. Daarnaast adviseert het kantoor bij financiering van overnames.
www.alfa.nl


Administreren

Het administreren van uw participatieplan kan op verschillende manieren. Heeft uw onderneming een eenvoudige regeling met een beperkt aantal deelnemers, dan kunt u of de STAK dat eenvoudig zelf bijhouden. Allerlei bijzonderheden in de regeling en veel deelnemers aan het plan kunnen de administratie ingewikkelder maken. Hier zou u de invoering van een softwareprogramma kunnen overwegen. Het is ook mogelijk om het beheren van u plan uit te besteden aan bijvoorbeeld een bank. Hieronder vindt u drie partijen die administratie-oplossingen aanbieden.

Monidee

Monidee ontwikkelt en levert softwareoplossingen waarmee ondernemingen met een participatieplan voor medewerkers, of voor coöperaties met leden de transacties rondom hun aandelenplan kunnen beheren en de interne handel op een aantrekkelijke manier kunnen faciliteren door een online platform.
www.monidee.nl

Van Lanschot
 

De afdeling Equity Management Services helpt ondernemingen te komen tot een efficiënt en doelgericht traject bij onder andere het beheer van het participatieplan. Van Lanschot verzorgt onderhandse markten in financiële instrumenten voor ondernemingen met een participatieplan, beleggingsfondsen, participatiemaatschappijen en familievennootschappen.
Van Lanschot administreert niet alleen regelingen, maar heeft zelf ook uitgebreide participatieregelingen voor het eigen personeel.
www.vanlanschot.nl/ems

ING Bank

Sinds 2001 is ING al actief met het aanbieden van de administratie van op aandelen en opties gebaseerde incentive plannen voor beursgenoteerde bedrijven. Dit doet ING met de applicatie MyLeo. ING verzorgt de administratie voor meer dan 100.000 deelnemers verspreid over 64 landen.
www.ingwb.com


Handelsplatform

Npex

NPEX biedt ondernemingen via haar online platform volledige administratie van werknemersparticipaties met daaraan gekoppeld een handelsplatform in een besloten omgeving. De software biedt een efficiënte en kosteneffectieve oplossing voor het administreren en verhandelen van eenvoudige en complexe participatieplannen.
www.npex.nl

Advocatenkantoor

De Roos Advocatuur

De Roos Advocatuur levert juridisch advies op het gebied van ondernemingsrecht, intellectueel eigendomsrecht, commercieel contractenrecht en privacyrecht. Medewerkersparticipatie is een van de specialisaties van het kantoor. De focus van De Roos Advocatuur ligt op het MKB en op investeringsfondsen. De cliënten hebben vaak een innovatieve en/of tech component.
http://www.deroos-advocatuur.nl  

Handboek

Handboek financiële medewerkersparticipatie

Boek_Iedereen_aandeelhouder_SNPI-_klein.jpg
U kunt het boek hier bestellen.Gratis bestellen!

Wie kan delen, kan vermenigvuldigen 

cover wie kan delen

U kunt het boekje hier gratis bestellen.