Team

  drs. Pascale Nieuwland - Jansen

  Directeur en senior-adviseur beloningen en aandelenplannen voor medewerkers

  Pascale Nieuwland heeft meer dan 15 jaar ervaring als specialist op het gebied van aandeelhouderschap en participatieplannen. Sinds april 2013 is ze directeur van SNPI, na eerst acht jaar als adviseur gewerkt te hebben bij SNPI.

  Pascale heeft een achtergrond in Internationale bedrijfskunde (Erasmus universiteit), Indonesiëkunde (Universiteit van Leiden), intercultureel management, HRM, verandermanagement, organisatiekunde en Governance. 

  Pascale begon haar carrière op het gebied van internationale economische betrekkingen. Tijdens haar studie werkte zij bij Amindho (internationale Kamer van Koophandel Amsterdam), daarna werd zij gevraagd om bij  Stichting IHRD bij VNO-NCW internationale subsidieprojecten te coördineren voor Nederlandse bedrijven en high potentials uit Indonesië, Rusland, Zuid-Afrika en Bulgarije. Na deze mooie tijd bij VNO-NCW heeft zij haar eigen HR-consulting opgezet en heeft zij een aantal opleidingen gedaan op het gebied van HRM en is per toeval bij SNPI terechtgekomen. Bij SNPI heeft zij de adviestak opgezet ontwikkeld en opgezet. Inmiddels is het geven van advies aan bedrijven de belangrijkste activiteit van SNPI.

  Pascale is inmiddels al ruim 15 jaar organisatieadviseur op het gebied van bedrijfsbrede beloningen en aandelen/certificatenregelingen voor medewerkers. Tegenwoordig noemen ze dit ook vaak "Compensation & Benefits" of "Total rewards". Pascale Nieuwland is een van de weinige experts in Nederland op het gebied van bedrijfsbrede medewerkersparticipatie via aandelen of certificaten van aandelen.

  Pascale heeft zich helemaal gespecialiseerd in het opstellen van de overeenkomsten voor een STAK-regeling met Certificaten van aandelen. Bij SNPI heeft zij eigen formats ontwikkeld voor Participatieregelementen en certificaathoudersovereenkomsten. Daarnaast is Pascale één van de weinige adviseurs die bedrijven helpt bij de communicatie naar het personeel en integratie bij de HR.

  Het helpen van bedrijven bij de oriëntatie, het ontwerpen en implementeren van financiële participatieplannen is ontzettend leuk om te doen en elk traject is weer anders. Graag kijkt zij met bedrijven naar de basis en wat echt belangrijk is en wat past bij de onderneming. SNPI heeft altijd als doel regelingen voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk te maken.

  Pascale geeft workshops en presentaties over medewerkersparticipatie. Heeft u een netwerk van bedrijven en u wilt graag een keer aandacht besteden aan het onderwerp medewerkersparticipatie. Neem dan eens contact met Pascale op.

  Bij alle adviestrajecten is zij uw eerste aanspreekpunt. Zij coördineert alle trajecten. Verder is Pascale ook het centrale aanspreekpunt voor het netwerk van bedrijven en de internationale netwerken die SNPI heeft. 

   nieuwland

  In 2015 schreef Pascale Nieuwland het handboek "Iedereen Aandeelhouder". In 2017 kwam de herziene tweede druk van dit boek uit. Het boek staat al sinds 2015 in de top 1000 van Managementboek. 

  Naast haar functie bij SNPI, is Pascale ook bestuurder bij een aantal Stichting Administratie Kantoren (STAK) van bedrijven met een bedrijfsbrede participatieregeling. 
   
  Pascale is getrouwd en heeft twee tienerdochters en woont in het mooie Twello (randje Gelderland, tussen Apeldoorn en Deventer). Zij reist graag, spreekt meerdere talen en is nu bezig met Franse les om ook die taal verder te verbeteren. In het weekend bezoekt zij graag mooie steden, musea en een goed restaurant of drinkt zij thuis graag een mooi glas rode wijn of is zij buiten aan het tuinieren in haar grote Engelse  tuin. 

  Neem contact op

  Of maak een connectie via Linkedin Afbeeldingsresultaat voor linkedin logo

  Bestel het boek

  Handboek

  Handboek financiële medewerkersparticipatie

  Boek_Iedereen_aandeelhouder_SNPI-_klein.jpg
  U kunt het boek hier bestellen.