Partners

  De belangrijkste taak van SNPI is het helpen en adviseren van bedrijven met participatievragen (aandelen danwel certificaten van aandelen).

  • Jaarlijks geven wij een hele grote groep bedrijven advies over participatieregelingen.
  • De bedrijven die geïnteresseerd zijn in het opstarten van aandeelhouderschap voor medewerkers begeleiden wij actief bij de implementatie op een wijze die veel kans maakt op succes. 
  • Voor bedrijven die al een aandelenregeling hebben, is er speciaal een community van bedrijven die met elkaar netwerken en kennis uitwisselen.

  SNPI heeft zelf een team van specialisten in huis, met name een jurist en een HRM- en organisatieadviseur. 

  Partners

  De dienstverlening die SNPI niet zelf in huis heeft, wordt uitbesteed aan door ons gekende en vertrouwde expertpartners. Deze partners bieden commerciële diensten aan, die complementair zijn aan de diensten van SNPI. Via het SNPI-team kunt u in contact komen met onze partners.

  Waarderen

  Bij waarderen bij een beursgenoteerd bedrijf wordt de prijs van de aandelen bepaald op de beurs. Bij een niet-beursgenoteerde onderneming is het belangrijk om zorgvuldig de waarde te bepalen. Een waardering dient bij voorkeur uitgevoerd te worden door een geregistreerde waarderingsdeskundige die over voldoende kennis en ervaring beschikt. In het register van het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV) zijn ongeveer 200 deskundigen ingeschreven.

  FBM

  FBM helpt ondernemingen met de waardebepaling. Daarnaast analyseert, adviseert, begeleidt en arrangeert FBM o.a. management buy-outs/buy-in en verkoop en aankoop van ondernemingen.

  FBM heeft als partner van SNPI meegewerkt aan het 10-puntenmodel voor de Belastingdienst dat op de website van SNPI te downloaden is.
  www.fbm.nl

  Alfa

  Alfa Fusies en Overnames is een onderdeel van Alfa. Alfa Fusies en Overnames is gespecialiseerd in aan- en verkoopbegeleiding en het bepalen van de waarde van ondernemingen. Daarnaast adviseert het kantoor bij financiering van overnames.
  www.alfa.nl


  Administreren

  Het administreren van uw participatieplan kan op verschillende manieren. Heeft uw onderneming een eenvoudige regeling met een beperkt aantal deelnemers, dan kunt u of de STAK dat eenvoudig zelf bijhouden. Allerlei bijzonderheden in de regeling en veel deelnemers aan het plan kunnen de administratie ingewikkelder maken. Hier zou u de invoering van een softwareprogramma kunnen overwegen. Het is ook mogelijk om het beheren van u plan uit te besteden aan bijvoorbeeld een bank. Hieronder vindt u drie partijen die administratie-oplossingen aanbieden.

  Monidee

  Monidee ontwikkelt en levert softwareoplossingen waarmee ondernemingen met een participatieplan voor medewerkers, of voor coöperaties met leden de transacties rondom hun aandelenplan kunnen beheren en de interne handel op een aantrekkelijke manier kunnen faciliteren door een online platform.
  www.monidee.nl

  ING Bank

  Sinds 2001 is ING al actief met het aanbieden van de administratie van op aandelen en opties gebaseerde incentive plannen voor beursgenoteerde bedrijven. Dit doet ING met de applicatie MyLeo. ING verzorgt de administratie voor meer dan 100.000 deelnemers verspreid over 64 landen.
  www.ingwb.com

  Captin

  Captin biedt als voormalig onderdeel van Van Lanschot Kempen N.V. een handelsplatform: het Captin Trading Platform. En wát voor een platform: het is het enige gereguleerde beursplatform in Nederland dat bestaat náást de gereglementeerde markt én dat onder toezicht staat van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).
  https://www.captin.nl/ 

  Advocatenkantoor

  De Roos Advocatuur

  De Roos Advocatuur levert juridisch advies op het gebied van ondernemingsrecht, intellectueel eigendomsrecht, commercieel contractenrecht en privacyrecht. Medewerkersparticipatie is een van de specialisaties van het kantoor. De focus van De Roos Advocatuur ligt op het MKB en op investeringsfondsen. De cliënten hebben vaak een innovatieve en/of tech component.
  http://www.deroos-advocatuur.nl  

  Ook Partner worden?

  Geïnteresseerd? Neem contact op met Pascale Nieuwland-Jansen voor een kennismakingsgesprek. 

   

  Handboek

  Handboek financiële medewerkersparticipatie

  Boek_Iedereen_aandeelhouder_SNPI-_klein.jpg
  U kunt het boek hier bestellen.  Gratis bestellen!

  Wie kan delen, kan vermenigvuldigen 

  cover wie kan delen

  U kunt het boekje hier gratis bestellen.