Participatieplan

  Financiële medewerkersparticipatie

  Medewerkers delen financieel mee in de waarde van de onderneming.  

  Doel
  Medewerkers belonen, motiveren en binden, bedrijfsprestaties verbeteren en een hogere productiviteit bereiken, duurzaam en samen ondernemen of aandeelhouders aantrekken met oog voor de lange termijn zijn slechts een aantal van de mogelijke doelen bij het invoeren van een personeelsaandelenplan.

  Tool
  Financiële participatie is een tool die u kunt inzetten om één of meer van deze doelen te bereiken. Om de tool te laten werken moet u erin investeren en u moet de tool goed toepassen. De juiste implementatie van een medewerkersaandelenplan vertaalt zich in positieve resultaten.

  Elk aandelenplan bestaat volgens SNPI uit 4 componenten:

  • strategie & beleid
  • techniek
  • financieel
  • communicatie & HRM 

  Bij het ontwikkelen en implementeren van een plan, maar ook bij het optimaal houden van een ingevoerd plan moeten deze vier componenten onderling in balans zijn.

  Overtuiging?
  Financiële participatie van medewerkers is geen truc of magie en ook geen geloof of overtuiging. De overtuiging die ertoe doet, is dat de onderneming tot successen komt door de inzet van het talent van alle medewerkers te combineren met inzicht van de medewerkers in het reilen en zeilen van de onderneming.

  Eerste stap
  Veel ondernemingen staan positief tegenover aandeelhouderschap voor medewerkers en zien dat ze dit tot een succes zouden kunnen maken. U ook? Misschien heeft u nog veel vragen of wilt u uitzoeken of het bij uw bedrijf past. 

  SNPI is er om u op weg te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Hieronder vind u meer van onze vrijblijvend te downloaden informatiebrochures.

  Download de handleiding
  10 punten om uw aandelenplan
  Het Nieuw Nederlands Model
  Handleiding-1-2.png

  Download onze handleiding

   componentenmodel-076476-edited.png